Skiferstein innendørs – tilpass etter stilen du ønsker

Skiferstein blir mye brukt både inne og ute. Skiferstein inne er en flott måte å skape en naturlig og lun atmosfære. Skiferfliser gjør seg svært godt flere steder i huset og kan enkelt tilpasses til å passe ulike stiler, noe som gjør det til et svært populært valg for ulike formål.

Hvor kan du bruke skiferstein inne?

Ettersom det finnes mange ulike former for skiferfliser å velge mellom, har du muligheten til å innrede hjemmet med skiferstein på mange ulike måter. Her er noen vanlige bruksområder for skiferstein innendørs:

Gulv: Skiferfliser brukes ofte som gulvbelegg i både private boliger og kommersielle lokaler. De gir en rustikk og tidløs atmosfære.

Veggfliser: Skiferstein kan brukes som veggkledning i ulike rom, inkludert stuer, kjøkken og bad. Det gir en teksturert og elegant overflate.

Peis: Skifer brukes ofte rundt peiser og ildsteder for å skape en varm og innbydende atmosfære.

Kjøkkenbenker: Skifer kan brukes som materiale for kjøkkenbenker. Det er slitesterkt og motstandsdyktig mot varme.

Bad: Skiferfliser er et populært valg for badegulv og vegger på grunn av deres naturlige sklisikkerhet og estetiske appell.

Trappetrinn: Skiferstein brukes noen ganger til å lage trappetrinn inne i hjemmet, spesielt i entréområder.

Innendørs veggdekor: Skifer kan også brukes til å lage innendørs veggdekor som kunstverk eller dekorative paneler.

Bordplater: Noen velger å lage spisebord eller salongbord med skifer som bordplate for en unik stil.

Bar- og bardisker: Skifer brukes ofte i kommersielle barer og restauranter som en del av bardiskene for å skape et tiltalende utseende.

Gangsoner: I inngangspartier og korridorer kan skiferfliser brukes til å lage slitesterke gangsoner.

Vinrom: Skifer kan også være et flott tillegg til vinrom for å gi en rustikk atmosfære som passer godt med vinsmaking.

Hvordan skal skifer til innvendig bruk behandles? Skifer inne gir et solid og flott underlag, men samtidig er det også utsatt for flekker og søl. Det krever derimot lite behandling, og du kommer langt med rent vann og eventuelt litt mild og nøytral såpe. Er du bevisst med hvilke rengjøringsmidler du bruker, vil du ha et godt utgangspunkt for å holde skiferen pen og ren. Eksempelvis vil bruk av fete eller voksholdige såper kunne legge igjen et fettbelegg på toppen, som igjen vil føre til at skitt og annet søl lettere fester seg på nytt. Da risikerer du også at overflaten blir mer gulnet. Bruk derfor heller så lite midler som mulig.

Fra tid til annen hender det dog at flekker ikke gir slipp. I slike tilfeller finnes det spesialbehandling for skiferstein som kan fjerne både rødvin og blod, og vanskelige fettflekker. Prat gjerne med en leverandør av skiferstein for å høre hvilken behandling som er best egnet for dine fliser.

Impregnering av skiferstein inne

Et annet alternativ er å impregnere skiferfliser inne som er mye utsatt for skitt og søl. Spesielt kjøkken, baderom og skifergulv er mye utsatt for søl og flekker. Derfor er dette gjerne områdene som er mest aktuelle å impregnere. Det finnes mange leverandører av impregnering til skifer. Vær obs på at flere har fargeforsterkere som vil ha en innvirkning på det naturlige utseende til skiferflisene. Om du ikke ønsker dette, må du derfor finne en nøytral impregnering.

Vi hjelper deg

Ønsker du hjelp med å velge ut skiferstein til hjemmet? Våre dyktige fagpersoner kan mye om skiferstein.Vi har et bredt utvalg av skiferstein til både inne- og utebruk, og hjelper deg gjerne å finne den som passer best til ditt område. Kom gjerne innom vårt utstillingsrom i Lomoen på Vinstra eller besøk en av våre samarbeidspartnere!

Kontakt oss

Vinstra Flis og Naturstein As åpnet dørene i 2011 og har posisjonert seg i markedet som leverandør til alt fra en manns murerfirma, til entreprenører med over 50 ansatte.